Parcă pentru a face în ciudă unei industrii care în ultima săptămână a vorbit în special de prestația provocatoare a unei fete, topurile Billboard de săptămâna aceasta pun în prim plan pe Katy Perry și Eminem.

Katy Perry reușește să detroneze de pe primul loc al topului Hot 100 pe Robin Thicke, iar Eminem dă buzna direct pe locul 3 în acest top și pe primul loc în topul melodiilor rap.

Eminem & Katy Perry

Katy Perry cu Roar

 

Câștigând peste 17% în totalul punctelor pentru topul Hot 100, Roar conduce în clasamentul melodiilor digitale pentru cea de-a treia săptămână, având 448.000 de vânzări online în săptămâna care s-a încheiat la 1 septembrie. […] Roar conduce și în topul melodiilor ascultate online la serviciile contra cost, unde urcă de pe locul 4 pe 1, cu 2,1 milioane de difuzări în SUA.

Acesta este cel de-al optulea loc 1 pentru Katy Perry. [În 5 ani,] Perry a intrat pe lista femeilor cu cele mai multe locuri 1 în istoria de 55 de ani a topului, fiind depășită doar de Mariah Carey (18 locuri 1), Madonna și Rihanna (fiecare cu câte 12), Whitney Houston (11) și Janet Jackson (10 melodii de locul 1). În total există doar 16 artiști ori trupe care au strâns 8 sau mai multe locuri 1, Perry e acum în această listă.

 

Eminem cu Berzerk

 

Eminem dă buluc direct pe locul 3 al topului Hot 100 cu Berzerk, fiind intrat direct pe locul 2 în topul melodiilor vândute online cu 362.000 de download-uri. Berzerk este a cincisprezecea melodie de Top 10 a lui Eminem, fiind depășit dintre rapperi doar de Jay Z (20), Lil Wayne și Ludacris (câte 18 fiecare), și egalându-i pe Diddy și T-Pain. Mai mult, este a șasea melodie a lui Eminem intrată direct în Top 10, egalându-l pe Lil Wayne între cântăreții bărbați – ambii sunt în urma lui Taylor Swift, care deține recordul: 11 melodii intrate direct în Top 10.

În topul melodiilor rap, Berzerk a intrat direct pe locul 1.

 Citatele de mai sus sunt din articolul din Billboard care anunță noul top.

Pentru că despre Roar am vorbit mai demult, acum vă lăsăm să ascultați melodia lui Eminem – vă veți întâlni cu sunetul aspru și vorbele dure ale melodiilor de început, care l-au făcut celebru pe artist.

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


Articolul anteriorSir Elton John revine la pian! Pregătește lansarea unui nou album.
Articolul următorCartea Junglei? Indiana Jones? Mai bine să-i spunem „Roar”!