Probleme pentru Adele

Viitorul nu se vede prea bine pentru Adele, superstarul britanic: la doar 29 de ani, după ce a vândut milioane de albume și a avut sute de apariții TV și pe scenă a reușit să își strice corzile vocale și să supere mii de fani.

Prima știre tulburătoare

Prima veste neplăcută a apărut la jumătatea săptămânii trecute: Adele ar putea să nu mai concerteze niciodată. Vestea a fost purtată în social media și în Rolling Stone.

După15 luni pe drumuri și la 18 luni de la lansarea lui 25 am ajuns la final. Asta e. Am concertat în turneu de-a lungul Marii Britanii, Irlandei, Europei, Americii și, iată, am ajuns într-un final și în Australia și Noua Zeelandă.

Să fii în turneu e ceva deosebit, dar nu prea e pentru mine. Îmi place mai mult să stau acasă și mă bucur imens de lucrurile mici. Mai și exagerez și am o istorie nefericită cu turneele. Cel puțin până acum așa am avut!

Am susținut 119 spectacole, acestea ultime 4 mă vor duce la 123, a fost greu dar emoția și plăcerea au fost absolute. Am făcut acest turneu pentru voi, doar pentru voi, și sper să aibă un impact asupra voastră așa cum și unii din artiștii mei preferați au avut asupra mea când i-am văzut live.

Și am vrut ca ultimele mele spectacole să fie în Londra, pentru că nu știu dacă voi mai organiza vreun turneu vreodată și am vrut ca ultima apariție să fie acasă.

Vă mulțumesc că ați venit, vă mulțumesc pentru nemeritata dragoste și bunătate. Îmi voi aminti de ele pentru toată viața mea. Vă iubesc. Pentru moment, la revedere!


A doua veste, tulburătoare

Cele două concerte finale, din week-end-ul tocmai terminat, programate să se desfășoare pe legendarul stadion Wembley, au fost anulate pentru că artista și-a distrus corzile vocale.

Ultimele două concerte de pe Wembley au fost cele mai mari și mai reușite spectacole ale mele. […] Totuși, m-am chinuit cu vocea în ambele seri. A trebuit să mă forțez mai mult decât o fac de obicei.

Am fost la doctor în seara asta și a descoperit că mi-am stricat corzile vocale. La sfatul medicului sunt, pur și simplu, în imposibilitatea de a mai concerta peste week-end. Să spun că sunt devastată ar fi prea puțin.

Deja am depășit nivelul maxim de steroizi și alte ajutoare pentru voce. M-am gândit să susțin măcar concertul de sâmbătă, dar nu sunt șanse să pot susține întregul setlist. Nu aș putea să mă prăbușesc în fața voastră și să vă părăsesc așa.

Atât de mult aș vrea să fiu cu voi că m-am gândit chiar și la playback, doar ca să fiu în fața voastră. Dar n-am făcut niciodată asta și nu aș putea să v-o fac într-un milion de ani.

[…]

Îmi pare rău, sunt sfâșiată.

Îmi pare rău. Vă iubesc și îmi pare nespus de rău. Vă rog să mă iertați

A post shared by Adele (@adele) on


Evident, furia celor care au investit sute sau mii de lire pentru a ajunge la concert s-a dezvăluit în întregime în social media.
Povești sfâșietoare, de oameni aflați în stadii terminale de boală și care mai doreau doar să participe la concert, copii care nu pot să înțeleagă de ce evenimentul pe care îl așteptau de jumătate de ani nu se mai întâmplă, camere de hotel plătite în avans cu sute de lire, acuzații că nu s-a organizat bine și a avut prea multe concerte înainte de acestea… Totul răsună acum în social media. Daily Mail, respectându-și statutul de tabloid ;-), a strâns o parte din aceste acuzații într-un articol intitulat „Furia fanilor la adresa lipsei de etică a muncii a Adelei”.

Articolul anteriorShakira ajunge în Europa în toamnă cu EL DORADO WORLD TOUR
Articolul următorClaudia Pavel, „Far Away” (video, info)