Vineri a avut loc lansarea internațională a filmului de desene animate Epic, în care vocile unor personaje sunt date de cântăreți de prima mână: Steven Tyler (Aerosmith), Beyoncé sau Pitbull.

Profitând de ocazie, Reuters l-a luat la întrebări pe Pitbull și ne-am gândit că poate vreți și voi să aflați câteva, mai ales că, dacă ne luăm după voturile din Top16, nu prea există ediție fără el. 🙂 Și, mai ales, pentru că marți apare un nou single al lui.

Reuters:

Numele tău de scenă, Pitbull, vine de la o specie de câini care nu e bine văzută de presă.

Pitbull:
Aceste animale sunt neînțelese și același lucru mi s-a întâmplat și mie când am intrat în industria muzicală. Fiind americano-cubanez a fost un dezavantaj pentru mine. Toată viața am încercat să-i fac pe oameni să înțeleagă că venim din același loc. La fel e și cu câinii. Pitbullii sunt foarte loiali, foarte iubitori și nu înțeleg cum se poate să pierzi ceva. Cred în lupta pentru ceea ce crezi și cred că niciodată nu trebuie să renunți.


Care sunt momentele importante ale carierei tale, cele care chiar au schimbat ceva pentru tine?

Lucrurile au fost duse la nivel mondial cu I Know You Want Me (2009). Înainte, muzical trăiam în cluburi și pe stradă, dar melodia asta a schimbat perspectiva. Give Me Everything (2011) a fost un alt punct important. Melodia care iese în 28 mai, Outta Nowhere, va fi un alt punct de cotitură.


Cum așa?

Arată o altă latură a mea. Veți vedea toate lucrurile despre care am vorbit acum: motivație, credința în puterea ta, ce înseamnă să nu renunți. Cu melodia asta, am vrut să vin de niciunde, de unde nici nu vă așteptați, așa că numele e perfect.


Live It Up e a treia colaborare cu Jennifer Lopez, după On The Floor și Dance Again. Cum e această colaborare?

Jennifer muncește mult, e foarte profesionistă, minunată și, mai mult, e un monument. De fiecare dată când sunt în preajma ei, privesc, învăț, studiez. E o alăturare firească, așa cum e cea dintre un elev și un profesor. Învăț întreaga zi. Cred că Jennifer ar fi mulțumită să mă vadă crescând și să poată să spună Puștiul ăsta chiar a învățat ceva.


Acum, că ai atins succesul, simți că ai câștigat respectul pe care îl doreai? Ești mai relaxat, nu mai simți atât de mult nevoia să dovedești cine ești și ce poți?

Nu, eu niciodată nu sunt relaxat. Cred că auto-mulțumirea este vecină cu moartea. În privința respectului, dacă mi se acordă sau nu, fiecare să fie sănătos. Dar un lucru să fie clar: acesta e doar începutul. Pe cuvântul meu, acesta e doar începutul.


Epic ajunge în România în 7 iunie, apropo, și până când ne vine clipul la Outta Nowhere să ne bucurăm de varianta Global Warming Listening Party, apărută prin noiembrie 2012.

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


Câteva date despre artist

Pitbull

Pitbull

Data nașterii
15.01.1981
Premii (selecție)
1 Billboard Music Awards, 1 ASCAP Awards, 1 International Dance Music Awards, 1 MP3 Music Awards, 6 Premios Juventud.
Albume de studio
  • M.I.A.M.I. (2004)
  • El Mariel (2006)
  • The Boatlift (2007)
  • Rebelution (2009)
  • Armando (2010)
  • Planet Pit (2011)
  • Global Warming (2012)

Articolul anteriorInconfundabilul Will Smith încă știe să cânte! Îl prinde din nou microbul?
Articolul următorTop 16, ediția 26