Au impresionat cu Thrift Shop, au câștigat premii, dar nimeni nu știa de unde vin (muzical vorbind).
Iar acum mai au un hit pe fir, Can’t Hold Us. Macklemore și Ryan Lewis sunt, probabil, cel mai ciudat succes muzical al ultimilor ani.

Ciudățenia cazului lor este că, spre deosebire de mai toți muzicienii, au ales, chiar și când n-aveau bani, când nu aveau unde să cânte și când stresul era atât de mare încât Ben Haggerty (numele de buletin al lui Macklemore) a căzut în patima excesului de alcool, au ales, spuneam, să facă totul pe cont propriu.

Au început prin cluburi locale, au fost reperați de casele de producție, li s-au propus contracte și, totuși, pentru independența lor muzicală au ales să nu semneze cu nimeni.

Ceea ce a însemnat că doar banii lor de proprii au fost investiți în echipamente, în producție, în înregistrări, în publicitate. Ceea ce a însemnat că nimeni nu a dat telefoane pentru ei, nimeni nu a tras niște sfori să se introducă o melodie sau alta în playlisturi.

Însă după câțiva ani de eforturi au explodat.

Thrift Shop este prima producție independentă care a ajuns în fruntea topului Hot 100 al Billboard din 1994 încoace, adică singura piesă independentă din ultimii 19 ani care a prins vârful clasamentului.

(Producția anterioară este Stay a Lisei Loeb, care a beneficiat, însă, de expunere în filmul Reality Bites.)

Și nici în Top16 Mooz nu se simt prea rău băieții, sunt pe locul 2, deși au deja una din cele mai vechi piese din top.

Acum, că Macklemore și Ryan Lewis au ajuns pe locul 1 în topul Billboard și cu Can’t Hold Us, au devenit primul duo care a reușit să ajungă pe prima poziție cu primele două single-uri. VREODATĂ!


Istoria muzicii se scrie sub ochii noștri, în caz că nu știați!

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


Macklemore 2013
Macklemore, februarie 2013