Să o luăm de la capăt. Azi, cu una din propunerile din Top 16 MoozDanceLotus feat. Marvin Gaye, „Let’s Get It On”.
Ne uităm și la istoricul acestei melodii reprezentative pentru muzica ultimei jumătăți de veac.

Istoric


Melodia originală a fost scoasă pe piață în iunie 1973, la Tamla Records, subsidiară a casei de discuri Motown, una celebră în lumea R&B.
A fost una din melodiile reprezentative pentru Marvin Gaye, extrem de romantică, de-a dreptul sexuală. A ajutat, desigur, să îl transforme pe interpret într-unul reprezentativ al mișcărilor de eliberare personală față de tabuurile sociale.


Melodia a avut mai multe versiuni de text – prima variantă era una religioasă, apoi a trecut printr-o etapă de melodie politică, pentru ca, la final, să devină o melodie dedicată dragostei și sexului. Tot acest parcurs a fost străbătut de Gaye și co-autorul melodiei (și producătorul ei) Ed Townsend.


Melodia a ajuns pe primul loc în topul Billboard Pop Singles în septembrie 1973, unde a staționat vreme de 2 săptămâni. Pe primul loc al topului Billboard Soul Singles a stat 2 luni.


Ca să înțelegem impactul melodiei, a fost cel mai de succes single scos de Motown în istoria casei de discuri de până în 1973, inclusiv, și a fost al doilea cel mai bine vândut single al anului 1973 în SUA.
În intervalul 1973 – 1975 s-au vândut peste 3 milioane de exemplare ale discului.Au mai existat reinterpretări ale melodiei, au existat referințe la melodie (vă amintiți de această piesă?). Cea produsă de Lotus este, fără îndoială, una din cele mai reușite.Video: Lotus feat. Marvin Gaye, Let’s Get It On

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


Articolul anteriorCele mai citite 25 articole din octombrie la MoozTV
Articolul următor„Autograf” (Elena) la MoozRo