Te sui pe scenă pentru oricine?… Uneori, când o faci, îți strici imaginea. Asta i s-a întâmplat lui JLo zilele trecute.

Oricât o lăuda Pitbull că e extrem de profesionistă, Jennifer Lopez este în centrul unui scandal acum, după ce i-a cântat La Mulți Ani președintelui Turkmenistanului.

Artiștii au, în general, o responsabilitate mai mare decât cea de a distra spectatorii. Ei sunt purtători de mesaj, formatori de opinie, modele. Cu cât artistul e mai mare, cu atât responsabilitatea sa e mai mare.

Gurbanguly Berdimuhammedov
Gurbanguly Berdimuhammedov, cel căruia JLo i-a cântat La Mulți Ani!

Jenny from the block află în această perioadă cum stă treaba cu fostul bloc comunist

A primit, se zice, o comandă bună de tot: un mic concert corporatist sâmbătă, pentru China National Petroleum Corporation și desfășurat în Turkmenistan.

Tariful? 750.000 USD, bani frumoși.

Surpriza a fost că în public s-a aflat și președintele Gurbanguly Berdymuhamedov, acuzat de multiple și grave încălcări ale drepturilor omului în țara sa.

Dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, n-ar fi fost o prea mare problemă.

Dar echipa lui JLo a aflat că este ziua de naștere a președintelui (născut la 29 iunie 1957) și, conform declarațiilor lui Benny Medina, managerul cântăreței, acesta a acceptat propunerea unui localnic să i se cânte cu această ocazie.

Ia uitați-vă la secunda 50…

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


Probleme apoi?

Păi, cam da. Dacă n-ar fi fost o criză n-ar fi apărut aceste declarații ulterioare oficiale ale echipei lui Jennifer Lopez:

Dacă ar fi știut că sunt probleme cât de mici cu drepturile omului, Jennifer nu ar fi participat.

 

Dacă ar fi știut că Berdymuhamedov va asista la concert, artista ar fi declinat invitația, oricât de generoasă era.

Însă o asemenea apărare pălește când e pusă față în față cu declarațiile Human Rights Watch:

O simplă căutare pe Google le-ar fi arătat care e istoricul lor de respectare a drepturilor omului. E greu de înțeles de ce starurile gravitează în jurul acestor lideri grețoși. Merită, însă, să observăm că ei, liderii, caută expunerea și prestigiul pe care celebritățile li-l oferă…

 

Aparent, deci, nu e iertată, mai ales că nici nu a făcut vreun anunț că va dona banii încasați. Ia uitați ce furtună s-a dezlănțuit pe pagina de facebook a artistei. Și supărarea fanilor este, până la urmă, cea mai importantă!

jlo facebook criza

 

Povești similare s-au întâmplat multora în anii trecuți. Nely Furtado, Beyoncé, Mariah Carey, Usher, 50 Cent au încasat și ei bani pentru a cânta dictatorilor. Se zice că ei au renunțat la bani, când au avut de-a face cu criticile. (vezi Rolling Stone sau E!Online)

O va face oare și JLo, până la urmă???
Articolul anteriorSumarul lunii iunie la posturile Mooz – muzică nouă!
Articolul următorCât mai costă sharingul ilegal de muzică? Mult, poate prea mult!