Parcă niciodată nu avem parte de destul Leonard Cohen. Iar concertele sale sunt dovada că inima nu stă în loc pe motiv de vârstă.
Deci, în 22 septembrie, avem din nou ocazia să îl vedem live pe eternul îndrăgostit. Vine la București, din nou. De data aceasta își promovează noul album, Old Ideas.

Comunicatul oficial de anunțare este mai jos

Leonard Cohen revine la București, în cadrul turneului internaţional Old Ideas 2012

 

Trubadurul canadian care a cucerit inimile publicului din România revine la București în data de 22 septembrie 2012, în cadrul turneului de promovare al celui de-al doisprezecelea album, Old Ideas. Vocea cu timbru inconfundabil a lui Leonard Cohen va răsuna, de această dată, în Piața Constituției din Capitală.

După un lung periplu pe toate meridianele globului, în perioada 2008 – 2010, după seri de spectacole în care Leonard Cohen a cules aplauze furtunoase din partea spectatorilor cuceriți definitiv de muzica sa, albumul Old Ideas aduce ”zece cântece noi, pe care nimeni nu le știe, dar toți le vor prețui”, cântece care fac să explodeze inima și zguduie trupul, dărâmă barierele întregii lumi, cum numai Leonard Cohen poate să o facă.

Old Ideas Tour 2012 pune față în față cântecele de pe noul album și majoritatea pieselor care l-au transformat în legendă pe poetul-cântăreț.

Odată cu lansarea Old Ideas, Leonard Cohen a primit un cadou neașteptat din partea întregului mapamond: încă din prima săptămână de la lansare, albumul s-a clasat pe primul loc în topurile din întreaga lume. Este o premieră chiar și pentru un artist atât de iubit, cum este Leonard Cohen.

De mai bine de șase decenii, Leonard Cohen își dezvăluie lumea secretă în cântece care alină inima și seduc intelectul. Cele mai multe dintre albumele sale au devenit clasice – Songs of Leonard Cohen (1967), The Future (1993) și Ten New Songs (2001) etc. Piesele lui au fost reinterpretate în peste 1.300 de variante, inclusiv de artiști și trupe ca U2, REM, Nick Cave sau regretatul Johnny Cash. Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame.

Artistul călător se întoarce la București pe 22 septembrie.

Biletele pentru concert se vor pune în vânzare în data de 1 iunie şi se distribuie exclusiv prin Rețeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărturești  și pe www.eventim.ro.

Pagina oficială a artistului: www.LeonardCohen.com.

Articolul anteriorAltă revenire în muzica internațională: No Doubt
Articolul următorCeva foc există dacă iese fum, nu?