Eminem și casa sa de producție, Eight Mile Style, s-au supărat rău pe Facebook. Atât de rău încât vor să-i ducă la tribunal.

Povestea e cam așa: lui Mark Zuckerberg, se zice, îi place atât de mult muzica lui Eminem încât își spune chiar Slim Shady :). În aprilie Facebook a lansat o reclamă la noul lor produs, interfața Home pentru telefoanele cu Android, în care folosea o melodie „similară în mod substanțial” cu „Under the Influence”, apărută pe albumul The Marshall Mathers LP.

După ce a primit plângerea, facebook a refăcut reclama, schimbând coloana sonoră, ceea ce, pentru echipa Eight Mile a însemnat o recunoaștere a încălcării drepturilor lui Eminem, Dr. Dre (producător pe album) și D12 (trupa lui Eminem).

Măcar dacă ar fi fost doar asta… Avocații Facebook au încercat o apărare în care afirmă că, de fapt, melodia invocată este … plagiată de Dr. Dre după o melodie a lui Michael Jackson… Ceea ce e, desigur, ciudat, câtă vreme Dr. Dre nu e compozitor al melodiei. 🙂

Rămâne să vedem ce se întâmplă mai departe, uitați mai jos reclama în discuție. Până atunci, se pare că facebook a făcut cam prea mult share

Update mai 2015: înregistrarea originală, existentă la adresa https://www.youtube.com/watch?v=mx_GzNlQOxI nu mai este disponibilă pentru public.

Reclama existentă este următoarea:

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


 

Eminem, aka EMINƎM sau Slim Shady

Eminem

Data nașterii
17.10.1972
Premii (selecție)
13 Grammy Awards, 17 Billboard Music Awards, 10 American Music Awards, 4 Brit Awards, 11 MTV Europe Music Awards, 12 MTV Video Music Awards, 5 World Music Awards.
Albume de studio
  • Infinite (1996)
  • The Slim Shady LP (1999)
  • The Marshall Mathers LP (2000)
  • The Eminem Show (2002)
  • Encore (2004)
  • Relapse (2009)
  • Recovery (2010)

Articolul anteriorTop 16, ediția 26
Articolul următorNoul clip al lui Kelly Clarkson amintește de tărâmuri de poveste