Eddie Murphy a cântat întotdeauna. Acum are o nouă melodie.
Se cheamă Red Light și îl are ca invitat pe Snoop Lion.

Eddie Murphy
Eddie Murphy

Spuneam că Eddie Murphy a cântat întotdeauna. Unde? În film (profesorul trăznit și personajele aferente, măgărușul din Shrek), a apărut în clipuri (cine poate să-l uite pe faraonul din Remember The Time a lui Michael Jackson?), dar și în privat.

A avut studio de înregistrări în casa pe care anul trecut a vândut-o (și se pare că studioul a fost suficient de bun, căci noul proprietar, Alicia Keys, l-a păstrat), și-a construit un studio de întregistrări și în noua casa.

Inevitabil, toate acestea nu puteau să ducă decât la apariția, după multă vreme, a unei noi melodii. Se cheamă Red Light și îl are ca invitat pe Snoop Lion.

Profitând de noua melodie, Rolling Stone l-a luat la câteva întrebări.
Din interviul fluviu am spicuit câteva idei interesante și vi le spunem și vouă mai jos.

Influențe

Am fost dintotdeauna fan Bob Marley. Mereu. Fan înrăit.
Bob Marley și Beatles sunt influențele importante pentru mine. Aș putea să îi ascult non-stop.

Colaborarea cu Snoop Lion

Mi-a plăcut de Snoop de cum s-a transformat în Snoop Lion.
Am înregistrat melodia asta cam în același timp când am auzit de schimbarea lui. Și m-am gândit: Hei, dacă acum e Snoop Lion, poate să apară în melodie, până la urmă aș vrea să am un rapper implicat. Și a fost perfect, parcă așa a fost scris să fie.

Iarbă

Eram deja amețiți când a apărut Snoop. Am înregistrat două melodii: asta și încă una care parcă e … un nou imn pentru iarbă. Se cheamă Mellow Miss Mary. Lucram la ea când Rick James a murit; Rick trebuia să apară în melodie. Ce m-am gândit eu? Ia te uită, o să-l pun pe Snoop în melodie. Hei, Snoop e guvernatorul ierbii, până la urmă! La prima impresie, când asculți Mellow Miss Mary sună a cântec de dragoste pentru o fătucă pe nume Mary. Dar când chiar începi să asculți melodia te întrebi dacă nu cumva Mary e iarba…

Album nou

Am înregistrat enorm [în cei douăzeci de ani de la ultimul album]. Nu sunt capodopere, dar sunt cântece chiar bune. Și m-am gândit că am suficiente melodii pentru un album reușit. N-am vrut ca istoria mea muzicală să se oprească la Party All the Time. E un cântec reușit, dar nu am vrut ca asta să fie totul.
Pe album eu sunt totul! Sunt compozitor, producător și toate celelalte. Am melodii care sună a melodii country, am muzică heartland, am balade melodioase, am chiar și un cântec care pare să fie potrivit pentru un club de striptease – se cheamă Go, Baby, Go. Am de toate!

Ce a ieșit din colaborarea Eddie MurphySnoop Lion? Iată mai jos.

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


Extra info

Citește interviul în întregime în Rolling Stone.


Sursa foto: wikimedia.Articolul anteriorEminem, clip oficial la „Berzerk”
Articolul următorCe mai face Dr. House? Muzică, ce altceva…