Versatilitatea Deliei se vede excepțional din noul hit. Diferit muzical de ce a cântat în ultima vreme, „Da, mamă” rupe statisticile. Și naște discuții!

Cu toate controversele, suntem bucuroși că melodia se vede la MoozRo.

Video: Delia, Da, mamă

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


29.06.2015 Delia – Da, mama / New Single & Video

Delia, cel mai controversat si totodata versatil artist din Romania, isi depaseste inca o data limitele si lanseaza astazi cel mai vicios single din cariera sa – “Da, mama”.

“Da, mama” este o piesa cu adevarat indrazneata, atat la nivel liric, dar si la nivel muzical; are un mesaj pe cat de dur, pe atat de adevarat pe care si-l pot asuma majoritatea femeilor, dar si a barbatilor, chiar daca este prezentat dintr-o perspectiva feminina.
Intreaga idee cu “beata” este, de fapt, o metafora catre orice viciu in care poti aluneca din cauza depresiilor. Sper ca aceasta piesa sa ii ajute pe toti care trec prin perioade grele emotionale.

declara Delia.

O coproductie Cat Music si Global Records, piesa „Da, mama” este compusa tot de catre Carla’s Dreams, compozitorii hitului „Cum ne noi”, piesa de pe primele pozitii in topul celor mai difuzate piese de pe radio si tv, si produsa de catre Claudiu Ursache si Alex Cotoi.

Videoclipul este regizat de catre Barna Nemethi, il are pe Radu Stan ca producator si pe Marius Apopei ca DOP. Stylingul poarta semnatura Andra Moga, make-up artist a fost Alex Abagiu si hair stylist Camelia Negrea.


Anul 2015 se dovedeste a fi pentru Delia unul care face istorie in muzica autohtona, si este unul dintre artistii care au influentat cel mai mult muzica difuzata la radio in Romania.
Dupa ce a stabilit un record cu “Pe aripi de vant”– prima piesa care a stationat 21 de saptamani pe locul I in topul Media Forest Romania de la infiintarea acestuia, amintim ca Delia a doborat un nou record!
“Cum ne noi”, single-ul pe care canta alaturi de Carla’s Dreams, este prima piesa in limba romana care a depasit pragul de 10 milioane de vizualizari pe YouTube in mai putin de o luna de la lansarea acesteia si 15 milioane de vizualizari in mai putin de o luna si jumatate.


Pentru al 4-lea an consecutiv jurat X Factor si singurul jurat din Romania cu studii muzicale, trei number 1 in topurile muzicale, cu mai multe piese consecutiv in top 10 Media Forest, un concert sold out Sala Palatului, un album lansat si aproape 70 de milioane de vizualizari pe YouTube doar in ultimul an, putem declara ca Delia este un adevarat game changer in Romania.
Desi ar parea ca nu se poate mai mult, Delia schimba iar regulile jocului prin lansarea celei mai asteptate piese din tara din ultimul an – “Da, mama”.



Artwork

Delia, „Da, mamă” (artwork)
Artwork Delia, „Da, mamă”


Informațiile ne-au fost furnizate de Cat Music.

Două vorbe și despre controversele din jurul melodiei

Nici nu s-a dat la apă noua piesă interpretată de Delia și asumată de Carla’s Dreams că au și început vorbele.
Că cică ar îndemna femeile părăsite să bea. Și că cică ar fi plagiat.

 

Despre băutură, lucrurile sunt, paradoxal, simple.

Educația nu se face exclusiv prin muzică. Am făcut cutare prostie pentru că solistul X a cântat despre asta e o scuză simplistă, penibilă și de neacceptat. Așa cum muzica nu schimbă peste noapte lumea în bine (ce, „Glory” a șters problemele rasiale din lume?), nu o schimbă nici în rău.

Cine vrea să bea, bea pentru că vrea, nu pentru că ascultă melodia asta.
Cine nu vrea să își înece amarul în băutură poate să asculte „Da, mamă” secole la rând și tot nu o să devină un dependent.

Cei care am fost în preajma muzicii de ceva vreme am tot auzit asemenea profeții. Și nu s-au împlinit.

De dragul argumentului, uitați-vă la cel mai cunoscut exemplu din istoria rapului la noi.

Când au apărut Paraziții același tip de „specialiști în dezastre sociale” au anunțat finalul tineretului și abandonarea sa în alcool și droguri.
20 de ani mai târziu, tineretul nostru continuă să existe.
Și cei care erau atunci adolescenți și ascultau Paraziții azi se duc la muncă în corporații și deplâng influența muzicii asupra tineretului.

Needucații nu scuipă cojile de semințe pe jos pentru că ascultă manele, ci ascultă manele și scuipă coji de semințe pe jos pentru că sunt needucați. Să facem legătura cauzală corect!


 

Să ne uităm și la chestiunea plagiatului.

A fost adusă în discuție „Sing For The Moment” a lui Eminem. Pentru că, înțelegi, ritmul. Pentru că așa ne spune urechea.

Ca să ne dăm seama cât de cunoscători sunt acuzatorii, abia după ce au lansat public acuzațiile au aflat că refrenul din „Sing For The Moment” nu îi aparține lui Eminem, ci a fost scris în 1973, așa că a apărut și Aerosmith („Dream On”) în conversație.

Numai această întâmplare e suficientă pentru a clarifica statutul celor care ridică problema. Atât știu din muzică încât …

Dar poate știu mai mult din legislație. Nu asta înseamna plagiat: să ni se pară că e la fel?

Probabil că pentru asemenea oameni dacă mai multe programe de calculator arată la fel sigur e ceva plagiat pe acolo.
OpenOffice, LibreOffice și Microsoft Office sunt primele care ne vin în minte ca exemple care infirmă teza.

 

Deci, e drum lung de la suspiciune la demonstrație. Drum care nu a fost făcut și, până atunci, Carla’s Dreams au prezumția de compozitori.


 

Articolul anterior„Back It Up” (Prince Royce ft. JLo & Pitbull) la MoozHits & HD
Articolul următor„Holding On” – noul video Disclosure (ft. Gregory Porter) la MoozDance