David Guetta vorbește cu revista Rolling Stone despre cum a evoluat muzica electronică și despre diferența între Ibiza și Las Vegas, dacă tot am amintit mai devreme despre festivalul de la Las Vegas.

Zice așa:

Tuturor de pe aici (n.n.: SUA) vă place să comparați Las Vegas cu Ibiza, dar nu prea se poate face asta. Când (n.n.: muzica electronică) s-a născut la Ibiza nu era o industrie, în timp ce aici a început ca o afacere. Deci, e dificil să faci comparații. Las Vegas este extrem de organizat și promovat. Ibiza, la începuturi, era altfel: îmi aduc aminte cum mergeam la petreceri sub lună plină, care erau gratis, și lumea consuma ciuperci și se uita la lună și la stele; mii de mașini apăreau de niciunde în mijlocul pustietății. Așa a început. Vorbim de un fenoment gigantic? Da. Este ăsta un lucru bun? Da, e minunat.

Aș zice că [Vegas] devine noua Ibiza, dar încă nu a ajuns acolo. Aici oamenii abia acum încep să înțeleagă muzica noastră. În primii mei ani aici oamenii veneau să vadă cel mai mare DJ și a doua zi se duceau să vadă cel mai bun magician. Cu fiecare vizită la voi simt că puștii sunt din ce în ce mai prinși de muzica dance, dar la început ne tratau cu un mare „Câh”. Noi avem o misiune – venim să facem lumea să se simtă bine, dar și să descopere sunete noi. Avem în permanență responsabilitatea să împingem lucrurile mai departe.


Citește interviul în Rolling Stone.

Poza lui David Guetta e preluată de aici.


 

Articolul anteriorUn festival de muzică electronică la Las Vegas
Articolul următorMuzica country ne propune o aventură. Doar de-o noapte?