Ce ne intră sub piele, ne intră și ne consumă! E cazul noului hit Carla’s Dreams, „Sub Pielea Mea #eroina”, piesă de care se vorbește în toate modurile: ba că e plagiat, ba că nu e cuminte, ba e prilej de meme-uri.

Hai să vedem ce și cum, până când intră în difuzare la MoozRo.

Carla's Dreams, „Sub Pielea Mea #eroina” (cover foto)
Carla’s Dreams, „Sub Pielea Mea #eroina” (cover foto)

Plagiat

Ca urmare a acuzatiilor de plagiat aduse piesei “Sub pielea mea” interpretata si compusa de Carla’s Dreams despre care se spune ca ar semana cu piesa “Ursitoare” a lui Florin Chilian, Global Records, casa de discuri si echipa de management a artistilor a cerut opinia unui expert in domeniu pentru a evalua si compara cele doua piese:

Mircea Dragan
compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania

– primele patru note din strofa intai sunt identice, acesta fiind un element foarte scurt, este un fapt des intalnit in creatia muzicala internationala de-a lungul timpului si care nu poate fi determinant pentru o opera muzicala intreaga, si mai ales, fiind la STROFA, nu are greutatea unui REFREN, care face posibila recunoasterea respectivei operei muzicale de catre public
– au aceeasi tonalitate, dar nu este relevant deoarece pe plan mondial exista inca milioane de piese in aceeasi tonalitate
– au un sound asemanator, nu identic, cea de a doua fiind mai bogata ritmic
– au tempouri diferite, prima fiind mai lenta, a doua mai miscata

Concluzie: Aceste elemente nu pot determina fapta de plagiat, a unei piese fata de alta.


Stefan Lucian
manager Global Records a declarat:

Piesele se aseamana pe inceput de prima strofa, de aceea, primul pas pe care l-am facut a fost sa luam legatura cu expertii in domeniu sa ne spuna daca exista asemanari intre “Sub pielea mea” si “Ursitoare”.
Ni s-a spus ca este o mica asemanare care se intampla frecvent si a tot aparut de-a lungul timpului in muzica.
Ne bucuram foarte mult de succesul piesei “Sub pielea mea” care are peste 3.7 milioane de vizualizari pe YouTube in doar o saptamana. De asemenea, “Te rog”, single-ul anterior al celor de la Carla’s Dreams, este pe locul 1 pe radio si pe TV in Romania”.Video: Carla’s Dreams, Sub Pielea Mea #eroina

Să știi dinainte: imagini mai degrabă mature.

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


Dacă vrei să îți faci o părere, ascultă și Florin Chilian, Ursitoare – click aici


Meme

Hit…

Posted by Mooz on Friday, January 22, 2016

 


Info

Se poate spune ca 2015 a fost anul celor de la Carla’s Dreams. Cel mai vizionat video de pe YouTube in Romania este “Cum ne noi” (35 de milioane de vizualizari), colaborarea artistilor cu Delia, piesa care a fost locul 1 incontestabil pe radio si TV in Romania. In plus, tot ei au compus piesa “Da, mama”, interpretata de Delia care are 30 de milioane de vizualizari. “Te rog” a fost viral pe Internet, imediat ce s-a lansat si este in prezent difuzat constant pe radio si TV, cu peste 20 de milioane de vizualizari. Nonconformistii artisti au avut colaborari de-a lungul anilor cu INNA, Antonia, Delia, Loredana Groza, sustin concerte sold out atat in Romania, cat si in Republica Moldova si pregatesc lansarea celui de-al doilea album in acest an.

De curand, Carla’s Dreams au sustinut un concert sold out in Hard Rock Café si urmeaza un altul pe 6 aprilie in acelasi loc, la care biletele deja au inceput sa se vanda.

Video: Carla’s Dreams, Sub Pielea Mea – live @ Hard Rock Cafe

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


Carla’s Dreams urmeaza sa sustina concerte in perioada urmatoare in Bucuresti, Galati, Bacau, Arad, Ineu, Caransebes, Brasov, Sinaia, Cluj, Zalau, Oradea, Pitesti, Ramnicu-Valcea si Focsani.

Carla's Dreams
Carla’s Dreams


Informațiile ne-au fost furnizate de Global Records.

Articolul anteriorWilly William are un „Ego” mare, încât încape și la MoozHits, și la MoozHD.
Articolul următorTop 16 MoozDance, ediția 15 (rezultate)