Din nou, vara asta se marchează o premieră în istoria muzicii. Chiar dacă nu e chiar muzică pe care să o asculți la Mooz, îți spunem că Black Sabbath au intrat săptămâna trecută în istoria clasamentelor muzicale – au cea mai mare distanță între două locuri 1 consecutive: aproape 43 de ani!

Chiar și încercați de problemele cu drogurile și alcoolul ale lui Ozzy, trupeții de la Black Sabbath au scos albumul 13 și au intrat direct pe locul 1 în clasamentul albumelor din Marea Britanie. Ultima oară fuseseră pe acest loc în octombrie 1970, când mulți dintre noi nu eram nici măcar în planul părinților noștri… Hei, ce zicem aici, poate nici părinții noștri nu erau în vreun plan. 🙂

Lollapalooza 2012 Black Sabbath
Ozzy Osbourne și Tony Iommi, 2012

Se pare că este vara muzicienilor cu experiență, dacă mai zilele trecute Paul McCartney a fost locul 1 între tații din industrie și acum Black Sabbath sunt locul 1 la vânzări.

Interesant, povestea lui Ozzy&Co. apare la doar 1 lună după ce și Rod Stewart, alt … experimentat, a reușit un prim loc după 40 de ani. În mai 2013 Rod Stewart a ajuns cu albumul Time pe primul loc după ce, anterior, fusese acolo în 1979 cu un Greatest Hits. În context, Ozzy a spus ceva ce poate să-i pună pe gânduri pe iubitorii muzicii mai noi:

Noi și Rod suntem asemănători. Avem ceva ce nu au alții. În zilele astea, toată muzica e [email protected]#@t contrafăcut, în timp ce tipii ca Rod, Elton John sau noi avem ceva diferit. Noi ne știm meseria!

Lăsând la o parte lăudăroșenia, Ozzy a recunoscut că e emoționat:

Succesul albumului m-a dat pe spate. Niciodată n-am avut un album care să urce în topuri așa repede!

Albumul 13 a fost realizat în componența:

  • Tony Iommi – chitară
  • Ozzy Osbourne – voce
  • Geezer Butler – bass
  • Brad Wilk – tobe (are statut de invitat, nu de membru al trupei)

Aici poți să vezi clipul primului extras de pe album. Atenție: muzică dură!


Citește mai multe: OfficialCharts.com
Sursa foto: Wikipedia


Articolul anteriorABCD, cu „Final de război”, au ajuns la Mooz
Articolul următorDrake despre dragoste, femei, sex. Învață de la Will Smith, zice el…