​Ei, ei, chiar dacă de la moartea lor au trecut mulți ani și istoria vieții lor a fost atent studiată, viața unor mari compozitori ne dezvăluie secrete neașteptate.

Trei monștri sacri ai muzicii clasice nu au fost așa cum am învățat în scoală.

În fundal: Ludwig van Beethoven. <br>În chenare: Piotr Ilici Ceaikovski (stânga) și Johannes Brahms (dreapta)
În fundal: Ludwig van Beethoven.
În chenare: Piotr Ilici Ceaikovski (stânga) și Johannes Brahms (dreapta)

Ludwig van Beethoven nu a surzit. Pur și simplu și-a dorit să fie considerat geniu așa că a inventat povestea despre cum poate el să compună fără să audă!

Piotr Ilici Ceaikovski nu a fost homosexual. Chiar dacă istoria nu ne vorbește de vreo femeie pe lângă el, tocmai am aflat că, de fapt, era un nefericit care nu a găsit jumătatea mai bună.

Johannes Brahms, dacă tot vorbeam de jumătățile mai bune, se pare că purta barbă falsă, ca să pară ce nu era. Natura sa nu îi permitea să poarte barbă adevărată pentru că, așa cum vedem în jurul nostru, femeilor nu prea le crește barbă!

Conform The Guardian,

Ceaikovski, deși a fost singur, a fost un singuratic care nu și-a găsit jumătatea feminină. Astfel, credința că ar fi fost homosexual este aruncată în ceață. Informația ar fi fost făcută publică de Ministerul Culturii din Rusia, după îndelungi cercetări.

În casa lui Brahms din Viena s-ar fi descoperit, bine ascunse sub podea, bărbi false, corespunzând diverselor stadii de albire a părului. Dacă informația este legată de ceea ce unele curtezane au spus după moartea compozitorului (Johannes a fost una dintre noi), nu putem decât să spunem că Brahms a fost o compozitoare.

Cât despre Beethoven… ei, aici lucrurile sunt mai încurcate. Da, a spus public că a surzit, dar cercetătorii germani au descoperit, în pivnița uneia din cârciumile preferate ale lui Beethoven, o scrisoare a sa în care spune:

Mi-a ieșit! E cea mai tare poantă! Acum toată lumea CHIAR crede că sunt un geniu! Mozart și Haydn n-au ce să mai facă!!! Ți-am tras-o Wolfgang! În plus acum pot să fiu și mai nesuferit, că nimeni nu se va supăra. E minunat!! PS: știi de unde pot să-mi iau niște tuburi pentru urechi?


Articolul pe care l-am folosit drept sursă este aici.

Imaginea articolului este compusă din poze preluate de aici, de aici, de aici.

Articolul anteriorCoveruri ale melodiei „Stay” a Rihannei
Articolul următorTop 16, ediția 43