Avril Lavigne - cea mai periculoasă celebritate în online în 2017, zice McAfee
Avril Lavigne - cea mai periculoasă celebritate în online în 2017, zice McAfee

Numele lui Avril Lavigne s-a dovedit a fi cel mai lucrativ pentru criminalii informatici – e pe primul loc în clasamentul mondial al linkurilor periculoase legate de celebrități, zice McAfee. Ia să vedeți:

Da, așa e, vrem cele mai noi produse ale artiștilor (filme, muzică, video). Le vrem acum, aici și, mai ales gratis. Așa că gigantul de securitate McAfee a făcut, pentru al 11-lea an la rând, un studiu despre care sunt cele mai periculoase căutări pe Google, Bing și Yahoo!. Și a ajuns la concluzia că, pentru prima oară, cel mai periculos nume este cel al unei femei: Avril Lavigne.


Ce înseamnă periculos?

Înseamnă că atunci când oamenii caută să downloadeze gratis producțiile artistului riscă să ajungă pe siteuri periculoase, care pot să instaleze malware pe calculatoarele utilizatorilor, pot să fure informații sau parole.

În lumea digitală de azi vrem să avem cele mai noi albume la modă, clipuri, filme și, mai mult, le vrem acum pe dispozitivele noastre. Consumatorii, deseori, pun accent pe cât le e lor de ușor, nu pe securitatea dispozitivelor și se expun riscurilor, intrând pe siteuri suspicioase care chiar le promit acel conținut.
E esențial, însă, ca utilizatorii să se calmeze un pic și să se gândească la riscurile downloadării conținutului de pe internet. Să te gândești înainte să dai click e un aspect esențial ca să nu te doară capul când ești online.

Gary Davis, chief consumer security evangelist pentru McAfee


Numai muzicieni în primele 10 locuri ale celebrităților „periculoase”

Top 10 celebrități este, de fapt, top 10 muzicieni: pentru prima oară în cei 11 ani de cercetări McAfee, în primele 10 nume cu potențial periculos se află exclusiv muzicieni – alături de Avril Lavigne găsim pe Bruno Mars, Zayn Malik, Celine Dion, Calvin Harris, Justin Bieber, Katy Perry sau Beyoncé. Iată clasamentul întreg, cu procente:

Poziție Celebritate Procentaj (siteuri periculoase raportat la numărul total de rezultate din căutări)
1 Avril Lavigne 14.51%
2 Bruno Mars 13.43%
3 Carly Rae Jepsen 13.19%
4 Zayn Malik 13.06%
5 Celine Dion 12.92%
6 Calvin Harris 12.48%
7 Justin Bieber 12.33%
8 Diddy 12.32%
9 Katy Perry 12.25%
10 Beyoncé (căutare realizată după „Beyonce”) 12.09%

Sfaturi ca să nu te doară capul:

  • Ai grijă unde dai click. Cauți muzică? Cel mai bine e să o iei din surse oficiale, nu de pe siteuri obscure, de unde îți poți infecta calculatorul sau telefonul.
  • Cauți mp3-uri gratis? Mare atenție! Cele mai multe siteuri periculoase exact asta promit: mp3-uri gratis.
  • Folosește o protecție de navigare pe internet. Există mai multe, McAfee are una: McAfee WebAdvisor, o găsiți aici: https://mcafee.com/mcafeewebadvisor. Sau o protecție completă, multi-dispozitive.

Mai multe detalii: Web Searches Get Complicated! Avril Lavigne Tops the 2017 Most Dangerous Celebrities List (blogul McAfee) și Avril Lavigne is the 2017 McAfee Most Dangerous Celebrity™ (BusinessWire)


Articolul anteriorNoutăți la MoozRo în septembrie 2017
Articolul următorPiese noi la MoozHits și MoozHD în septembrie 2017