Trupa ABCD (componența: Cristina Bălan – voce, Emanuel Masson – chitară, Alex Petcu – tobe, Bogdan Țigănuș – bass) este una dintre cele mai noi, dar și de succes, trupe din muzica românească, iar Final de război, primul single al trupei, și-a cucerit ascultătorii încă de la primul „play”.

Cristina Bălan:

De acum încolo, cu cerul tras peste noi, vom da frâu liber pasiunii și creației. Primul clip ABCD este o mare realizare în cariera mea. Așteptam de mult timp momentul și echipa potrivite pentru a-mi schimba direcția muzicală și să ajung în locul în care mă simt EU. Am lăsat în urmă proiectul cu care m-am lansat și după o perioadă de „liniște publică”, în care încet-încet mi-am adunat oamenii potriviți pentru drumul pe care vreau să-l parcurg, am decis că a venit momentul să-mi trăiesc experiența muzicală așa cum o visam dintotdeauna.

Single-ul Final de război este compus de Cristina Bălan alături de Gabriel Maga, producătorul muzical al proiectului ABCD, iar textul aparține tot Cristinei.

Clipul

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


 
Regizat de Millo Simulov, videoclipul Final de război a fost filmat pe parcursul a două zile. Au fost folosite 3000 de scrisori și 60 de litri de cerneală, suficientă pentru toți cei patru membri ABCD.

Eu și Cristina ne cunoaștem de ceva vreme și m-am bucurat foarte mult când mi-a propus să lucrăm împreună pentru videoclip. În același timp, a fost o provocare. N-am mai lucrat cu o femeie însarcinată până acum, dar colaborarea cu Cristina a fost o plăcere, datorită ambiției și pasiunii de care a dat dovadă. Sunt foarte mulțumit de rezultat și mă bucur că am reușit să exprim prin acest videoclip lumea din interiorul Cristinei.

declară Millo, regizorul videoclipului.

Toate cele 3000 de scrisori folosite în videoclip sunt autentice. Prima a fost expediată în 1919; cea mai recentă a fost trimisă în 2013, fiind scrisă chiar de Ioana Pashca, scenograful videoclipului.

„…am filmat însărcinată în 5 luni…”

Faptul că am filmat însărcinată în 5 luni a adus un plus de intensitate pentru că mă gândeam la gemenii cărora le voi da naștere în această toamnă. A fost mai obositor, dar foarte special, pentru că am avut alături de mine o echipă de oameni grijulii și ei au făcut ca totul să-mi fie cât mai ușor cu putință. Cred în piesa asta, cred în echipa pe care o am alături de mine și cred că pot vorbi despre un nou început reușit din toate punctele de vedere!

conchide Cristina.

Galerie foto de la filmări


Din 22 iunie la MoozRo, MoozHits, și MoozHD.

Sursa foto & info: Cat Music

ABCD - Final de război (clip)
Secvență de la filmările „Final de război” (ABCD)
Articolul anteriorCel mai cool tătic din muzică are 71 de ani!
Articolul următor43 de ani între două locuri 1 în clasamentul vânzărilor din UK pentru Black Sabbath