Am găsit în revista Forbes topul celor mai bine plătite femei în muzică în intervalul iunie 2014 – mai 2015. Câștigătoarea acestui top este Katy Perry.
Aveți aici toate detaliile necesare.

Dați click pe numele fiecărei artiste pentru a afla detalii despre cum a făcut banii.
Cei mai mulți bani i-a făcut din turneul Prismatic World Tour – peste 2 milioane USD pentru fiecare oraș în care a susținut concerte, în condițiile în care a avut 126 de spectacole.
A mai avut și contracte publicitare (Coty, Claire’s, Covergirl).
Cei mai mulți bani i-a făcut din muzică – single-ul „Wildest Dreams” s-a vândut excepțional, turneul 1989 a avut câștiguri de circa 4 milioane de dolari / oraș – e în cărți să fie pe locul 1 anul viitor.
Reunirea Fleetwood Mac a adus trupei venituri impresionante – 86 de concerte, prețuri pe piața neagră de peste 300 USD / bilet.
Cum în trupa de trei persoane două sunt femei, revista Forbes a considerat că merită să intre în top, cu Stevie Nicks și Christine McVie.
Lady Gaga nu poate să fugă din top – în intervalul analizat a avut 66 de spectacole, a avut contracte cu Versace și MAC. De parcă nu ar fi fost de ajuns, artista a scos și propriul parfum, Fame.
100 de milioane încasate împreună cu soțul (Jay Z) în 19 concerte, contracte cu Pepsi sau L’Oréal, propriul parfum (Heat) – iată elementele care au contribuit la poziționarea divei la jumătatea acestui top.
Muzica i-a adus majoritatea banilor – muzica nouă („Pretty Girls”, cu Iggy Azalea) și rezidența la Las Vegas (de aici a venit cea mai mare parte din sumă). S-au mai adăugat bani veniți din lenjerie – artista deține colecția The Intimate Britney Spears, vândută la nivel mondial.
JLo nu a prea cântat în perioada analizată – doar 5 concerte. Dar a făcut bani mulți ca arbitru la American Idol. A și jucat (The Boy Next Door). Suficient să depășească 28 de milioane de dolari, nu?
Miranda Lambert nu e prea cunoscută la noi, dar e o vedetă incontestabilă a muzicii country – a câștigat premiile pentru Female Vocalist of the Year, Song of the Year și Album of the Year la Academy of Country Music Awards. Nu au ocolit-o contractele publicitare (Red55 Wine, Pink Pistol și Dixie Darlin). Deține și afaceri în domeniul îmbrăcăminții și al accesoriilor pentru animale de companie.
Pe Mariah Carey rezidența din Las Vegas a propulsat-o în top. Noi v-am povestit de ea.
Se așteaptă ca banii să curgă bine și anul viitor, căci rezidența i-a fost prelungită și pentru 2016.
Așteptările erau mai mari de la Rihanna, dar artista a preferat să stea mai retrasă în ultimul an – a avut doar 9 concerte. Și, totuși, parcă lucrurile nu stau rău dacă după doar 9 ieșiri pe scenă ești pe locul 10 în topul mondial.

Întregul top e aici, în revista Forbes.


Credit foto:

Katy Perry (2011)
Explicație: Katy Perry în concert în data de 8 martie 2011 la Zenith, în Paris, în cadrul turneului „California Dreams Tour”.
Sursa originală: Flickr. Autor: oouinouin

Licență: CC BY 2.0


Articolul anteriorTotul despre R.A.C.L.A. feat. Anda Adam, „Nu te-am uitat” (MoozRo)
Articolul următorTop 16 MoozDance, ediția 4 (rezultate)