Avem un nou proiect de la Zoli TOTH – muzică specială, realizare deosebită. Nu e ceea ce ascultăm în fiecare zi, dar asta nu înseamnă că nu merită luat în seamă.

Choral 147, Zoli TOTH Project e în difuzare la MoozRo și MoozHD.

Lansare clip Coral 147 (Zoli TOTH Project)
Zoli TOTH la lansarea clipului Choral 147

Am profitat de ocazia acestui debut să stăm un pic de vorbă cu Zoli, care a avut amabilitatea să ne spună câteva lucruri despre acest nou proiect al său în muzică, despre ce planuri are și chiar și despre Eurovision.
Ba, ce să vezi, am aflat că încă mai găsește timp să iasă la un film și la pahar de vorbă cu prietenii. 🙂

Dați play la clip și citiți interviul pe larg mai jos. După care citiți și vedeți cum a fost la lansarea clipului Choral 147, avem poze și informații și de acolo.Video: Zoli TOTH Project, Choral 147

[Dacă citiți de pe un dispozitiv mobil și nu puteți vedea clipul, click aici și se rezolvă.]


Interviu cu Zoli TOTH pentru MoozTV


Fără să ai o vârstă, ai deja o poveste cu care puțini oameni din muzica românească se pot lăuda. Ce te mai mână în luptă, Zoli?
Cu cât cânţi mai mult cu atât vrei să te descoperi mai mult.
Îmi pun şi eu câteodată întrebări ciudate, dar îmi revin repede.
Atunci când, după un concert, văd zâmbete pe buzele oamenilor, îmi dau seama că trebuie să continui.
Dumnezeu mi-a dat un har şi nu pot să-l irosesc.
Este ca şi cum un medic s-ar uita la un bolnav şi nu l-ar ajuta.

Vorbind de povestea ta, ai o experiență internațională pe care o cunoaștem toți – primul loc 3 la Eurovision pentru România.
S-a mai schimbat concursul în anii ce au trecut, dar multe au rămas la fel. Cum vezi participarea de anul acesta a băieților de la Voltaj?
Ce le-ai spune, gândindu-te la cum a fost pentru voi, ca să reușească și ei (dacă crezi că au vreo șansă, desigur)?
Există ceva ce v-ar fi ajutat și pe voi dacă v-ar fi fost spus înainte?
Când am fost noi la Eurovision, SISTEM alături de Luminiţa Anghel, românii erau văzuţi ca outsideri chiar de români, era considerat un concurs la care România urma să se claseze între primii 20 undeva la coadă.
Când am spus prima dată la TV că vreau să ne clasăm în primii 5, oamenii au spus că sunt nebun – apoi am corectat, am zis primii 3. Eu încă nu am auzit cum este piesa trupei Voltaj în engleză.
Mi se pare ciudat să te califici cu ceva şi să pleci cu altceva.
E ca şi cum Robbie Williams ar câştiga la Vocea Marii Britanii şi ar plecat în turneu european să cânte în limba română.
Având în vedere valoare pe care trupa Voltaj o are în România, mi se pare că joacă periculos.
Dacă se clasează sub locul 5, cred că ar putea să-i afecteze şi la box office. Nu ştiu la ce-i ajută pe ei Eurovision-ul.
Turnee în occident nu pot să facă pentru că nu au repertoriu, iar în ţară să câştige mai mulţi bani de pe urma concursului nu văd cum ar face-o.
Poate să-i ajute cu nişte concerte în diasporă. Asta da.

Eu sper ca ei să scoată tot ce e mai bun pentru România din acest concurs.
Trupa are realmente calităţi deosebite pentru piaţa din România şi ar fi păcat să-şi păteze CV-ul acum, după zeci de ani de concerte la superlativ.


Cum ai ajuns la Bach In ShowBiz? De ce reinterpretare de muzică clasică? De ce ți-ai pus numele în numele proiectului?
Dupa o pauză de doi ani aveam nevoie în comunicarea noului proiect de elemente cu care oamenii să mă asimileze uşor.
Zoli TOTH e un nume respectat în piaţă şi m-a ajutat mult să deschid uşi, să mă promovez şi să merg mai departe fără a face paşi în spate. Bach in ShowBiz este o combinaţie de „BACK in Bussines” cu BACH, dar şi elemente de muzică comercială în adevăratul sens al cuvântului.

Showbiz înseamnă, de fapt, industria entertainment-ului, cu bune şi cu rele.
La noi, ShowBiz e asimilat cu mondenul de proastă calitate, dar mie îmi place să lucrez cu imposibilul.
Cred că cei care aud acest proiect îşi dau seama că nu e chiar aşa.


Cine e alături de tine în Zoli TOTH Project? Ce îi recomandă?
Alături de mine este o echipă formată din peste 10 persoane, instrumentişti, PR, designeri, impresari, sunetist, tehnici şi, nu în ultimul rând, artişti.
Bănuiesc că vrei să vorbesc despre colegii mei de scenă – ei sunt Iulia Bândilă, Mihail Grigore şi Bogdan Pop.
Nişte oameni deosebiţi, şi intrumentişti pe măsura pretenţiilor proiectului. Tineri care au înteles că muzica clasică nu este prăfuită şi că, dacă această muzică este împachetată corespunzător, poate să concureze cu muzica comercială de calitate.

Ce și cui vrei să transmiți cu acest proiect? Care e masterplan-ul? 🙂
În primul an de activitate am avut o comunicare mai de nişă, în care am vrut să prezint produsul profesioniştilor din muzica clasică şi melomanilor din sălile de filarmonici.
După ce am primit girul profesioniştilor, anul acesta am început comunicarea către marele public.
Eu cred că muzica mea, un fusion de clasică şi electro, este şi pentru mase. Drept dovadă şi invitaţiile la Electric Castle (Cluj), Festivalul Enescu sau concertele din Moldova, Turcia sau Polonia.

Cum îți împarți timpul acum? Mai ai timp și pentru alte activități profesionale?
Nu sunt un maestru în time management, dar am timp şi pentru alte activităţi: sport (2 ore zilnic), câte un teatru, film, concert pe lună, citesc detul de mult şi mai beau şi câte o bere (generic spus) cu prietenii destul de des.

Te vedem live anul acesta?
Ai anunțat deja câteva apariții – sunt acțiuni de promovare pentru lansarea proiectului sau ai în intenție o prezență mai susținută pe scenă?
Anul acesta se preconizează a fi un an plin de activitate.
Lansăm 3 videoclipuri (primul dintre ele se vede în premieră la MOOZ TV şi sper să fie doar începutul unei colaborări de lungă durată), cântăm la Electric Castle, Festivalul Enescu, Festivalul Artelor Timişoara, concerte în Turcia, Polonia şi Moldova şi, nu în ultimul rând, lucrăm la un spectacol unic la Teatrul Bulandra în regia lui Alexandru Darie.
Bineînţeles că peste tot muzica este semnată de prietenul meu, compozitorul Adrian Enescu.
Zoli TOTH
Zoli, la câteva ace. Bach in Showbiz, adică. 🙂

Cum s-a lansat proiectul? Uite așa: Zoli TOTH Project in lumina reflectoarelor

Miercuri, 4 martie, intr-un cadru elegant, inconjurat de profesionisti ai industriei muzicale, artisti de elita si presa de specialitate, Zoli TOTH a lansat Choral 147, cel mai nou videoclip al proiectului care ii poarta numele.

Regia este semnata de Dorin Marcu, iar piesa compusa de Adrian Enescu este o combinatie de mai multe genuri muzicale, clasic si electro. Clipul prezinta povestea unei fete care viseaza sa ajunga printesa, doar ca acest vis se transforma intr-un cosmar.

Videoclipul a fost lansat in atmosfera neo-barocă a unei vile interbelice din Bucuresti in cadrul unui eveniment la care au participat Gianina Corondan, Cornel Ilie (VUNK), Adrian Despot (Vita de vie), Nicu Alifantis, Virgil Iantu, Alexandru Darie, cei mai importanti organizatori de evenimente din Romania, manageri si impresari artistici, oameni de radio si televiziune, bloggeri, dar si prieteni ai proiectului. Dupa interpretarea catorva piese din repertoriul Zoli TOTH Project, toti cei prezenti au apreciat la unison calitatea proiectului, acuratetea actului artistic, avangarda si potentialul international al proiectului.

Erau vremuri cand muzica nu avea nevoie de cuvinte ca sa spuna foarte multe. Exista artisti care continua calea asta… Drum bun, Zoli TOTH Project!

Cornel Ilie (VUNK)

Membrii Zoli TOTH Project sunt Iulia Bandilă (vioară), Bogdan Pop (percuţie, vibrafon), Mihail Grigore (violoncel) si Zoli Toth (percutie, marimba), absolventi ai Universitatii de Muzica Bucuresti sau Academiei de Muzica din Cluj Napoca, multipli laureati ai concursurilor nationale de profil.

Vestimentatia formatiei pentru acest videoclip a fost asigurata de Veronica Frisan.

Zoli TOTH Project este o formula unica in lume datorita combinatiei de instrumente. Proiectul a luat fiinta in 2014 si a sustinut peste 30 de concerte in primele 6 luni de activitate.

Pentru anul 2015, Zoli TOTH Project are in agenda concerte la festivaluri importante din tara si strainatate, dar si lansarea unei piese de teatru despre care va vom oferi detalii in curand.

Urmatoarele aparitii ale Zoli TOTH Project deschise publicului larg sunt programate pe: 18 martie 2015 la Ateneul Roman si pe 31 martie 2015 la Sala cu Orga din Chisinau.

Detalii despre activitatea formatiei puteti gasi pe www.ZoliTOTH.ro sau pe pagina oficiala de Facebook – Zoli TOTH Project.

Galerie foto de la eveniment

Articolul anterior„Sub Aripa Ta”: criminal la MoozRo ;)
Articolul următorO nouă apariție frumoasă la MoozDance: Veselina Popova